Västanvinden

 

Västanvinden spelar svängig folkmusik som inbjuder till dans och rörelse. Med den ovanliga sättningen munspel, klarinett och cittern har trion ett unikt sound som ger en ny inramning åt traditionella låtar. Musiken hämtas inte sällan från gamla notböcker eller arkivinspelningar som gruppen sedan tolkar på sitt eget unika sätt. Trion bildades på Kungliga musikhögskolan i Stockholm där samtliga medlemmar studerar eller har studerat.

Erland Westerström (munspel) är ansedd av många som en av Sveriges skickligaste munspelare och är den ende munspelaren med högskoleutbildning i svensk folkmusik. Erland är född och uppväxt i Stockholm men har en förkärlek för låtar från Jämtland, Medelpad och Härjedalen. 2019 blev han riksspelman på låtar från Jämtland. Erland är skivaktuell med sin solo-CD ”Andas!” som släpptes våren 2020.

Albin Myrin (klarinett) är en ung och lovande klarinettist med rötterna i den västgötska låttraditionen. Efter utbildning vid Eric Sahlström Institutet i Tobo omfattar Albins repertoar låtar från stora delar av Sverige men även Norge, där hans fokusområde är traditionen från Lom i Ottadalen.

Lovis Jacobsson (cittern) är en erfaren knäppinstrumentalist med musikaliska rötter i både Sörmland och Värmland. Lovis har flera års utbildning inom folkmusik från musikhögskolan Ingesund, Skurups och Malungs folkhögskolor och KMH i Stockholm och har spelat på flera välkända scener och festivaler i Sverige som Linköpings folkmusikfestival, Umefolk, Stallet, Folkmusikens hus och Ransäterstämman m.fl.

 

För bokning och frågor skriv till: triovastanvinden[at]gmail.com

 


(foto Tommy Lundgren)