Kurser och lektioner

Munspelet har en egenhet som skiljer det från de flesta andra musikinstrument – det går inte att se hur andra gör när de spelar och än mindre se vad man själv håller på med. Allt väsentligt händer inne i kroppen.

Det här betyder att man måste träna sig att lyssna och att lita på det man hör och känner. Det innebär också att man kan ha enorm glädje av att få saker förklarade för sig av någon med lång erfarenhet.

Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära sig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

 

Munspelskurser

 

Helgkurser hösten 2023

Folkmusik på munspel - inspiration och fördjupning
En heldagskurs lördag den 7 oktober på musikhuset i Gävle. Anordnas av Gästriklands spelmansförbund. Läs mer på här (på Facebook).

 

Nybörjarkurs med inriktning folkmusik i Gävle, tre hela söndagar (15 okt, 19 nov och 14 jan). Anordnas av Sandvikens spelmanslag. För med info kontakta Göte Andersson Tel 070-5755400.

 

3 dagars höstkurs för nybörjare på Ädelfors folkhögskola den 10-12 november.
Läs mer om kursen här.

 

 

Distanskurser

Under 2020 höll Erland ett antal kurser på distans via Zoom. Samtliga kurser spelades in och går att köpa. Gå in på den här sidan för att läsa mer.

 

Kurser på Folkuniversitetet, Stockholm:

På måndagskvällar samt vissa helger leder Erland kurser i munspel på Folkuniversitetet Stockholm, nära Odenplan. Det finns både nybörjarkurser och en fortsättningskurs för de som har spelat ett tag.

Höstens kurser är nu öppna för anmälan. Se alla kurser här.

 

Kurser i egen regi:
Erland har en undervisningslokal i Enskede (nära t-bana Sandsborg) där det är möjligt att ha kurser för mindre grupper (upp till 5 personer). Hösten 2019 hölls en avancerad kurs i svensk folkmusik på munspel och fler sådana kurser med olika tema är planerade i framtiden. Hör av dig om du är intresserad eller har ett förslag på tema!

 

Privatundervisning

Utöver kursverksamheten ger Erland lektioner privat, antingen i sin lokal i Enskede eller på annan överenskommen plats. Det går också bra att ta lektioner på distans via Skype eller Zoom. Under en privatlektion går det att anpassa nivå och innehåll precis efter din nivå och dina intressen. Hör av dig via mail om du är intresserad av att ta en lektion.

 

Omdömen från tidigare kursdeltagare

"[...] Jag har fått uppleva munspelet som ett helt sublimt instrument, det överträffade mina förväntningar! Tiden står stilla när du spelar! Jag tyckte också mycket om din öppna och följsamma lärarstil. Det kändes enkelt och avspänt att vara elev och den bidrog till den goda stämningen i gruppen!"
/Katarina, kursdeltagare på fem dagars sommarkurs

"Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
/Kursdeltagare Folkuniversitet

"Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"
/Kursdeltagare Folkuniversitet