Kurser och lektioner

Munspelet har en egenhet som skiljer det från de flesta andra musikinstrument – det går inte att se hur andra gör när de spelar och än mindre se vad man själv håller på med. Allt väsentligt händer inne i kroppen.

Det här betyder att man måste träna sig att lyssna och att lita på det man hör och känner. Det innebär också att man kan ha enorm glädje av att få saker förklarade för sig av någon med lång erfarenhet.

Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Sedan 2014 leder Erland regelbundet kurser i munspel i samarbete med studieförbund.

  • På måndag- och torsdagkvällar leder Erland kurser i munspel på Folkuniversitetet Stockholm. Det finns både nybörjarkurser och en fortsättningskurs för de som redan är igång och spelar. Det finns också möjlighet att anmäla sig för individuell undervisning. Sedan 2018 undervisar han även i musikteori.
    Här kan du läsa mer om kurserna.
    "Kom igång med munspel" är en kurs där Erland går igenom allt en nybörjare behöver veta under en intensiv lördagseftermiddag. Kursen ges flera gånger per termin och nya tillfällen annonseras löpande. Det finns även en kurs i folkmusik på munspel och det finns planer på andra lördagskurser, skriv gärna ditt förslag på ett tema!
  • 2014-2015 ledde Erland kurser i folkmusik på munspel på tisdagkvällar i ABF Södertörns regi.

Utöver kursverksamheten ger Erland lektioner privat. Under en privatlektion går det att anpassa nivå och innehåll precis efter din nivå och dina intressen.

Tveka inte att ta kontakt om du är intresserad av att ta en lektion eller om du har några frågor om kurserna. Du hittar kontaktuppgifter till höger på sidan.

Här är några omdömen från tidigare kursdeltagare:

  • "Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
  • "Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"