Reparation av munspel


Släng inte dina gamla utslitna munspel, skicka dem till mig för reparation istället!

Tycker inte du att det är vansinnigt att man ska behöva köpa ett helt nytt munspel bara för att en enda ton slutat fungera? Skulle du kasta bort en gitarr eller en fiol bara för att en sträng gått sönder?

 

Hur ofta behöver man stämma ett munspel?

Det beror på många olika faktorer som vilka krav du som musiker ställer samt hur mycket munspelet används. Fabriksstämda munspel stämmer nästan aldrig riktigt bra över hela registret, att stämma munspelet ger alltid ett lyft oavsett om det är ett nytt eller gammalt spel.Renoverade munspel till salu

På den här sidan kan du se restaurerade munspel som är till salu.Munspelsåtervinningen

Har du en hög trasiga eller ostämda munspel hemma som inte gör någon nytta?
Då kan du ta del av mitt erbjudande:

Skicka in tre trasiga/ostämda munspel och få ett av dem reparerat gratis!

De andra två får bidra med reservdelar för framtida reparationer.

Gäller munspel av högre kvalitet som har nitade tungor (till exempel alla Seydels och Lee Oskars modeller och de flesta av Hohners. Suzuki svetsar fast sina tungor vilket gör deras spel svåra att reparera. Billiga kinesiska modeller lönar det sig inte att reparera.) Hör alltid av dig via mail innan du skickar något.

Det går också bra att skicka in enbart stämplattor, i så fall kan du byta ut ett munspel mot två set med trasiga plattor. Det här gäller även spel som är mer eller mindre bortom räddning, exempelvis rostiga och ihopklämda spel.

Självklart kan du skicka in fler än tre munspel på en gång och få var tredje reparerat gratis.

 Priser - reparationer

 

Diatoniska munspel

Enkel reparation/stämning (10-håls)
Här ingår rengöring av alla delar, byte av upp till två tungor samt justering av stämningen.
150:-

Byte av ytterligare tungor utöver de första två kostar 30:- per tunga.

Specialjustering
Det finns mycket man kan göra för att göra ett munspel mer lättspelat och underlätta tekniker som overbends m.m. Mejla mig vad du behöver så kan jag komma med ett prisförslag.

 

Kromatiska munspel

Normal service och stämning
Rengöring av alla delar, byte av backventiler och vid behov stötdämpare, planslipning av kammen (om möjligt), byte av upp till två tungor (annars 30:- extra per tunga), stämning till liksvävande A=442 Hz (eller annan önskad stämning).

10-håls 450:-
12-håls 500:-
14-håls 550:-
16-håls 600:-

Extra kostnader kan tillkomma för reparation eller byte av trasiga delar såsom sprucken kam eller trasig knappmekanism. Jag kan även sätta in skruvar istället för spik.

 

Andra typer av munspel

Jag servar även oktavmunspel, tremolomunspel, harmonetta m.m. Mejla mig och berätta vad som behöver fixas så kan jag ge ett prisförslag.

Speciella stämningar

Jag har stor erfarenhet av att spela och tillverka munspel med speciella stämningar, hör gärna av dig om du är ute efter en särskild stämning.

Frakt

Betalas av kunden. Ofta går det att skicka munspel billigt som ett vanligt brev i ett vadderat kuvert.


 
Hur gör jag?

Använd kontaktformuläret nedan eller skicka ett mejl till mig på erland.westerstrom[at]icloud.com och beskriv kort vilket eller vilka munspel du vill skicka in så hör jag av mig så fort jag kan. Det brukar gå bra att skicka munspel som ett brev i ett vadderat kuvert eller liknande.

Jag arbetar ständigt på att underhålla mitt lager av reservdelar och tungor men jag kan inte alltid garantera att jag har de delar som krävs för att laga ditt munspel. Hjälp mig gärna att fylla på förrådet genom att utnyttja erbjudandet ovan.

 

 


(Lämna tom)