Reparation av munspel


Släng inte dina gamla utslitna munspel, skicka dem till mig för reparation istället!

Tycker inte du att det är vansinnigt att man ska behöva köpa ett helt nytt munspel bara för att en enda ton slutat fungera? Skulle du kasta bort en gitarr eller en fiol bara för att en sträng gått sönder?Renoverade munspel till salu

På den här sidan kan du se restaurerade munspel som är till salu.Munspelsåtervinningen

Har du en hög trasiga eller ostämda munspel hemma som inte gör någon nytta?
Då kan du ta del av mitt erbjudande:

Skicka in tre trasiga/ostämda munspel och få ett av dem reparerat gratis!

De andra två får bidra med reservdelar för framtida reparationer.

Gäller munspel av högre kvalitet som har nitade tungor (till exempel alla Seydels och Lee Oskars modeller och de flesta av Hohners. Suzuki svetsar fast sina tungor vilket gör deras spel svåra att reparera. Billiga kinesiska modeller lönar det sig inte att reparera.) Hör alltid av dig via mail innan du skickar något.

Det går också bra att skicka in enbart stämplattor, i så fall kan du byta ut ett munspel mot två set med trasiga plattor. Det här gäller även spel som är mer eller mindre bortom räddning, exempelvis rostiga och ihopklämda spel.

Självklart kan du skicka in fler än tre munspel på en gång och få var tredje reparerat gratis.

 Priser - reparationer

Enkel reparation
Här ingår rengöring av alla delar, byte av upp till två tungor samt enklare justering av stämningen.
150:-

Byte av ytterligare tungor utöver de första två kostar 30:- per tunga.

Extra noggrann stämning
Här justeras stämningen över hela spelet i minst två omgångar mellan varje genomgång får spelet vila i en vecka så att stämningen hinner "sätta sig". Jag brukar stämma i en kompromiss mellan ren och liksvävande stämning (med förhållandevis rena ackord, passar bra för folkmusik och blues m.m.). Säg till om du vill ha liksvävande temperatur istället.
200:-

Andra typer av munspel
Jag servar även kromatiska munspel, oktavmunspel, tremolomunspel m.m. Maila mig och berätta vad som behöver fixas så kan jag ge ett prisförslag.

Speciella stämningar
Jag har stor erfarenhet av att spela och tillverka munspel med speciella stämningar, hör gärna av dig om du är ute efter en särskild stämning.

Frakt
Betalas av kunden. Ofta går det att skicka munspel billigt som ett vanligt brev i ett vadderat kuvert.


 
Hur gör jag?

Använd kontaktformuläret nedan eller skicka ett mail till mig på erland.westerstrom[at]icloud.com och beskriv kort vilket eller vilka munspel du vill skicka in så hör jag av mig så fort jag kan. Det brukar gå bra att skicka munspel som ett brev i ett vadderat kuvert eller liknande.

Jag arbetar ständigt på att underhålla mitt lager av reservdelar och tungor men jag kan inte alltid garantera att jag har de delar som krävs för att laga ditt munspel. Hjälp mig gärna att fylla på förrådet genom att utnyttja erbjudandet ovan.

 

 


(Lämna tom)