Musiker

Erland Westerström är en av extremt få högskoleutbildade munspelare (Kungl. musikhögskolan i Stockholm). Han spelar huvudsakligen svensk folkmusik men gör gärna utflykter till andra genrer. Särskilt varmt om hjärtat ligger bluesen som var den första ingången till munspelet.

Med en bakgrund som kulturvetare drivs Erland av nyfikenhet och intresse för historien bakom musiken utan att vara rädd att tolka den på sitt eget sätt. Som munspelare har han utvecklat en unik stil där traditionella och moderna speltekniker smälter samman till en helhet. Erland utmanar gärna gränserna för vilken repertoar som anses spelbar på instrumentet och har gjort ett omfattande arbete med att översätta och tolka låtar som normalt spelas på andra instrument.

I juni 2019 tilldelades Erland Zornmärket i silver för "briljant, stilmedvetet och dansant spel av låtar från Jämtland" och kan därmed titulera sig riksspelman på munspel.

Erland framträder både som solomusiker och i ensemble, bland annat i duon Westerström/Gardner med Björn Gardner (sång/gitarr) och trion Västanvinden med Albin Myrin (klarinett) och Lovis Jacobsson (cittern). Utöver konsertverksamheten är Erland också en uppskattad dansspelman.

Erlands engagemang i att utveckla och sprida munspelet som folkmusikinstrument märks inte minst i hans mångåriga arbete som pedagog.

 

För bokning använd kontaktformuläret här på hemsidan eller hör av dig direkt vi mail eller telefon.

Mobil: +46 (0) 73 0705619

Mail:  erland.westerstrom[at]icloud.com