Kurser och lektioner

Munspelet har en egenhet som skiljer det från de flesta andra musikinstrument – det går inte att se hur andra gör när de spelar och än mindre se vad man själv håller på med. Allt väsentligt händer inne i kroppen.

Det här betyder att man måste träna sig att lyssna och att lita på det man hör och känner. Det betyder också att man kan ha enorm glädje av att få saker förklarade för sig av någon med lång erfarenhet.

Jag är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har jag lärt mig mycket som jag gärna delar med mig av till andra.

Jag leder regelbundet kurser i munspel i samarbete med studieförbund.

  • På måndagkvällar leder jag kurser i munspel på Folkuniversitetet Stockholm. Hösten 2018 blir det en nybörjarkurs och en fortsättningskurs för de som redan är igång och spelar. Det finns också möjlighet att anmäla sig för individuell undervisning.
    Här kan du läsa mer om kurserna.
    "Kom igång med munspel" är en kurs där jag går igenom allt en nybörjare behöver veta under en intensiv lördagseftermiddag. Nya tillfällen för Hösten 2018 kommer att annonseras snart. Det finns även planer på andra lördagskurser, skriv gärna till mig med förslag på tema!
  • I år ger jag även sommarkurser under vecka 28 i juli. Info om dem ligger uppe på Folkuniversitetets webbkatalog.
  • 2014-2015 ledde jag kurser i folkmusik på munspel på tisdagkvällar i ABF Södertörns regi. Sedan 2016 har jag själv hand om kursen och vi har bytt till en mer central lokal.

Utöver kursverksamheten ger jag gärna lektioner privat. Under en privatlektion kan jag anpassa nivå och innehåll precis efter din nivå och dina intressen.

Tveka inte att kontakta mig om du är intresserad av att ta en lektion eller om du har några frågor om mina kurser. Du hittar mina kontaktuppgifter till höger på sidan.

Här är några omdömen från tidigare kursdeltagare:

  • "Erland är väldigt duktig på att lära ut på ett engagerat, lugnt, kreativt och pedagogiskt sätt."
  • "Erland lär ut på ett sätt så att man förstår och vill lära sig mer!"