Distanskurser

Eftersom det inte går att genomföra fysiska kurser i nuläget har jag börjat undervisa på distans via programmet Zoom. På den här sidan kommer jag att lägga upp info om kommande kurser. Det behövs ingen föranmälan utan det är bara att hoppa på via länken för den aktuella kursen.

 

Kommande kurser

Info om nya kurser kommer inom kort.

 

 

Tidigare kurser

(kontakta mig för att beställa inspelning och material)

Folkmusikkurs 16 juni tema snabbhet
Med en slängpolska som exempel jobbar vi med att öva upp snabbheten kollar på olika hinder och trösklar som finns när det gäller låtar med många toner. Fokus ligger på teknik och speltips snarare än låtutlärning. Munspel i A-dur.
Pris: 150 kr*

Folkmusikkurs 9 juni tema tredje position
Genomgång av tredje position på standardstämda munspel, hur den doriska skalan ser ut och hur man kan tänka kring andning, böjda toner m.m. Detta är också en bra övning i att använda hål 6-8 på munspelet. Utlärning av tre melodier av varierande svårighetsgrad (lätt till medel, alla är utan böjda toner). Munspel i G-dur.
Pris: 200 kr*

Att stämma munspel - teori och praktik
Två delar med paus i mitten, i första delen berättar jag om olika sätt att stämma munspel, lite om teorin bakom och vad det innebär i praktiken. I den andra delen visar jag olika verktyg och handgrepp för att stämma samt visar hur man kan använda tungblockering för att kontrollera stämningen.
Pris: 500 kr*

Folkmusikkurs 20 maj tema vals (låtutlärning, valssväng och tungkomp)
Munspel i C-dur, svårighetsgrad medel. Utlärning av en vals efter Erik Larsson i Ansätten, Jämtland. Genomgång av grundlägggande sväng och betoning till vals samt tungkomp.
Pris 150 kr*

Folkmusikkurs 12 maj (låtutlärning svårighetsgrad medel)
Utlärning av två låtar (Gamla minnen av August Strömberg och Polska efter Erik Nirsa, Mattmar) på munspel i A harmonisk moll.
Pris 150 kr*

Folkmusikkurs 26 april - Sväng och flow (polska och slängpolska)
Grundläggande andning och betoning för att få till rätt sväng i polskor med tidig tvåa samt slängpolska. Som exempel används två låtar i G-dur (1814 och en polska från Rosenbergssamlingen, Sörmland), inspelingar på dessa i olika hastighet ingår.
Pris 150 kr*

 

 

* Betalning sker efter genomförd kurs, via Swish till 0730705619, via PayPal till paypal.me/folkmunspel eller på faktura (melja mig namn och adress om du vill ha faktura).